Ugrás a tartalomra

Budafoki CHIPet Csapat a Napocska Napközi tagóvodában

2024. október 14. hétfő
A Napocska Napközi tagóvodában az Állatok Világnapja alkalmából vendégeskedett a Budafoki CHIPet Csapat, akik már több éve segítenek kerületünkben az elkóborolt állatokat hazajuttatni.
Budafoki CHIPet Csapat a Napocska Napközi tagóvodában

A gyermekek örömmel várták és nézték a 8 kutyával és 4 felnőtt segítővel érkező csapatot. Az okos kutyák bemutattak engedelmességi és ügyességi feladatokat, játékokat gazdáikkal. A bemutató végén bevonták az óvodás gyermekeket is. A legbátrabb jelentkezők elbújtak az óvodaudvaron és szimat alapján megkerestették őket a kutyákkal.

A CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület mesélt a gyerekeknek életkoruknak megfelelően a kutyákkal való bánásmódról, gondozásukról, a helyes pórázkezelésről, majd következett a kedvenc program: a simogatás és a sétáltatás. Néhány gyermeken látszott, hogy van kutyája, ők bátran sétáltatták kedvencüket pórázon. Akik elsőként próbálhatták ki a kutyasétáltatást, meggyűlt a problémájuk a póráz hosszúságával, a végére azonban profin bogozták ki a kutyus lábak közé keveredett pórázokat. A félős gyermekek is feloldódtak a barátságos kutyusok mellett.

A tagóvodában nagyon fontosnak tartják a gyermekeknek átadni az állatok szeretetét és az emberek felelősségét az állatok iránt!